ZSOLDOS PÁLINKAKÓSTOLÓ

A pálinkát is az ízéért kell szeretni, de mi alapján kell választani? Ebben próbálunk segíteni a kóstoló során. A mi ételeinkhez, erős, fűszeres ízeinkhez nehéz pálinkát választani. Ami azonban ajánlható, hogy semmiképpen se igyuk éhgyomorra, ez egy rossz szokás, inkább evés után fogyasszuk. Az ideális, ha úgy, mint a bort, 18-19 C fokon kínáljuk. De az a tapasztalatom, hogy a jó pálinka hidegen is jó. A pálinka készítésénél az első és legfontosabb természetesen a gyümölcs: fáról szedett érett gyümölcsökkel dolgozunk, innen indul a folyamat. A főzőmester tud stílust adni egy pálinkának. A jó pálinka elkészítéséhez a legfontosabb a pálinkafőző tehetsége, hogy a mester jó aromavadász legyen.

1. Irsai Olivér szőlőpálinka, alk.40v/v.
A legillatosabb és legaromásabb szőlő pálinka, könnyű és parfümös, nagyon intenzív illattal.

2. Cseresznye alk.40v/v.
Éppen érőben vannak a cseresznye és meggy fajok, gyümölcsük nagyon változatos, eltérő ízvilágú lehet. Illatában, ízben visszafogottak.

3. Meggy alk.40v/v
Újfehértői fürtös fajtából, cigánymeggyel keverve. Lendületes, gyülölcsös ugyanakkor mélyebb, mint a cseresznye, fűszeresebb, a végén marcipános kesernyével, többször is érdemes visszakóstolni.

4. Birs alk 40v/v
Mezőtúri birs, nagyon karakteres, intenzív ízvilágú citrusos pálinka.

5. Lepotica szilvából alk.40v/v.
Az egyik leginkább letisztult, sima, selymes és virágos illatú pálinka, érlelt húsokkal, aszalványokkal remekül párosítható.

6. Kajszi
A kajszibarack a legédesebb, elragadó, finoman citrusos, hosszan megmaradó aromákkal. Kítűnően párosítható májjal vagy májból készült ételekkel.

7. Vilmos körte
Intenzív illatú,összetéveszthetetlen aromavilágú gyümölcs. Szárnyasok, érlelt tételek mellé ajánlott.

A Venison Gusto kínálata:
Venison Gusto termékek: szarvas bresaola, 3 féle prémium szalámi, 2 féle prémium kolbász
Sajtok, vajak: 24 hónapos Comté, Cantal, Pecorino, Noirmoutier / Paysan Breton sókristályos vaj

Kovászolt kenyerek

A sok finomság mellé, de a kulináris kaland részeként kenyeret, vajat és szalámit is fogunk cseresznyefán füstölni!!
Kóstolóink exkluzív bemutatótermünkben, klimatizált, elegáns környezetben a kényelmet szem előtt tartva, limitált létszámmal történnek, így érdemes mielőbb időpontot foglalni.

Részvételi díj: Szeptemberig kedvezményesen 19.900 Ft/fő
Érkezés: 17.45 óra
Vacsora kezdete: 18.00 óra
Helyszín: Venison GuStore - 1024 Budapest, Margit körút 29/a

 

VACSORAESTÜNKRE A REGISZTRÁCIÓDAT ITT ADHATOD LE!

Név
Telefonszám
E-mail cím
Választható időpontok:
Augusztus 05. - Zsoldos Pálinka és Venison Gusto Szalámi Kóstoló