RECEPTEK

Vaddisznó bresaolába tekert füstölt fekete tigrisrák farok

2021.05.11 23:38
Vaddisznó bresaolába tekert füstölt fekete tigrisrák farok

Vaddisznó bresaolába tekert füstölt fekete tigrisrák farok, mártogatóssal - Tóth Márió, Mogyorósi Donát

Hozzávalók

  • 0,5 Kg 16/20-As Fekete Tigrisrák Farok 
  • 250g Barna Cukor 
  • 250g Himalája Só 
  • 1 Citrom 
  • 150g Vaddisznó Bresaola 
  • 2-2 Ek Olívaolaj 
  • Almafa Füstölő Forgács 

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előkészítjük a garnéla farkakat: eltávolítjuk a páncélját, majd a bélcsatornáját. Jéghideg vízben megmossuk.
  2. A sót, cukrot és a citrom héjat alaposan összekeverjük és belehelyezzük a garnélákat, majd 30 perc után alaposan lemossuk.
  3. 2 evőkanál olívaolaj hozzáadásával vákuumzacskóba rendezzük a garnéla farkakat és levákuumozzuk.
  4. A vaddisznó bresaolát hajszál vékonyan felszeleteljük.
  5. A leszárított garnélákat 1 órára hideg füstbe (almafa forgács) helyezzük.
  6. Felhevítünk egy serpenyőt, majd a garnélákat egyesével a vaddisznó bresaolába tekerjük és hirtelen megpirítjuk.
  7. Citrusos, kovászos uborkás majonézzel kínáljuk.