RECEPTEK

Párolt Körte Szarvas Sonkával és Márványsajttal

2021.05.11 23:38
Párolt Körte Szarvas Sonkával és Márványsajttal

Töltött Párolt Körte Venison Gusto Szarvas Sonkával és Márványsajttal – Misu Varga

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Vaníliabab
  • 500ml Vörösbor
  • 75g Cukor
  • 1 Fahéj Rúd
  • 1 Egész Hámozott Körte
  • 100g Venison Gusto Szarvas Bresaola
  • 100g Márványsajt
  • 50ml Tejszín
  • 1 Evőkanál Mazsola
ELKÉSZÍTÉS:
  1. Hosszában felezzük meg a vaníliababot, kaparjuk ki a fekete magokat, és tegyük egy nagy serpenyőbe a borral, a cukorral és a fahéjjal. Vágjunk minden babot három hosszú, vékony csíkra és dobjuk ezeket is a serpenyőbe, majd öntsük a körte alá
  2. Pároljuk meg a körtét a borban, annyi bort öntsünk rá, hogy ellepje, és hagyjuk lefedve 20-30 percig.
  3. Vágjuk le a körte tetejét, majd dinnyevágó kés segítségével vágjunk egy üreget a közepébe. Az így rendelkezésre álló gyümölcshúst keverjük össze a márványsajttal, a tejszínnel, és a mazsolával. Majd töltsük meg a körtét ezzel a masszával.
  4. Vágjuk vékony szeletekre a Szarvas Bresaolát, és díszítsük a körtét ezekkel a szeletekkel, és saláta levéllel.