RECEPTEK

Serpenyőben Sült Lazac Vaddisznó Paprikás Szalámi Pürével és Rizottóval

2021.05.11 23:38
Serpenyőben Sült Lazac Vaddisznó Paprikás Szalámi Pürével és Rizottóval

Serpenyőben Sült Lazac Vaddisznó Paprikás Szalámi Pürével és Rizottóval, Zöldséggel tálalva

és Venison Gusto Szarvas Szalámi Risotto Rockettal – Gemma Hall

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Lazac Filé
  • Venison Gusto Vaddisznó Paprikás Szalámi
  • Venison Gusto Szarvas Szalámi
  • Bors
  • 10ml Zöldségleves Alaplé
  • 1 Evőkanál olívaolaj
  • Kakukkfű
  • 1 Fej Fokhagyma
  • 1 Kis Hagyma
  • ¼ Kápia Paprika
  • ¼ Zöld Paprika
  • 50 Arborio Rizs

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Sütőben süssünk meg egy felkockázott paprikát olívaolajban, egy cm-es darabokra vágott csípős paprikás Vaddisznó Szalámit amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni, és távolítsuk el a paprika héját, helyezzük aprítóba a 10 ml zöldséglevessel engedjük fel.
  2. Helyezzük a lazacot egy serpenyőbe egy nagy darab vajjal , úgy, hogy a bőrös része legyen alul, addig pirítsuk, amíg az egyik fele meg nem pirul, majd fordítsuk meg, hogy a másik fele is megpiruljon, végül öntsük rá a mártást, és helyezzük a sütőbe 4 percre.
  3. Keverjünk össze 1 evőkanál olívaolajat, kakukkfüvet, 1 gerezd fokhagymát, 1 kisebb hagymát, vagy mogyoróhagymát, ¼ kápia paprikát, ¼ zöld paprikát, 1 cm-es darabokra vágott Szarvas Szalámit, 50 g Arborio rizst, enyhén pirítsuk 4 percig. Aztán adjunk hozzá kb. 250 ml zöldséglevest, lépésről-lépésre, folyamatosan kevergetve amíg elkészül.
  4. Azonnali tálalás után jó étvágyat kívánunk hozzá!