RECEPTEK

Füstölt Szarvas Csokoládé Fondant

2021.05.11 23:38
Füstölt Szarvas Csokoládé Fondant

Füstölt Szarvas Csokoládé Fondant– Ella Ruxton​ – 4 személyre

 

HOZZÁVALÓK

  • 50g 70% Kakaó Tartalmú, Minőségi Étcsokoládé
  • 50g Sótlan Vaj, Plusz Extra Olvasztott Vaj
  • 20g Darált Füstölt, Szárított Szarvas Bresaola Por
  • 1 Nagy Tojás
  • 1 Nagy Tojás Sárgája
  • 60g Porcukor
  • 50g Szitált Finomliszt
  • Vanília Jégkrém, Törökméz, Szarvas Sonka Szelet A Díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük fel a sütőt 160 ° C-ra. Kenjünk be vajjal négy, 7,5 cm-es szuflé formát (ideális esetben nem tapadó) és tegyük a hűtőbe kb. 10 percig, hogy megszilárduljon a vaj, miközben elkészítjük a fondant keveréket.
  2. Olvasszuk meg a csokoládét és a vajat egy kis tálban, egy forró vízzel teli lábas fölött. Vigyük le a hőfokot, és keverjük simára.
  3. Elektromos kézimixerrel keverjük össze az egész tojást, tojássárgáját és cukrot, amíg össze nem áll, majd kanalazzuk bele a csokoládékeverékbe. Keverjük a masszába, majd adjuk hozzá a lisztet és a finomra darált, szárított Szarvas Bresaolát.
  4. A csokoládé-keveréket tegyük a szuflé tálakba, és süssük 12 percig a sütőben.
  5. Futtassunk végig egy kést az edények szélén, és fordítsa ki a csokoládé fondantokat meleg tányérokra. Rögtön tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal, házi készítésű törökmézzel, és egy szelet füstölt Szarvas Bresaolával.