RECEPTEK

Zöldborsó Krémleves Vaddisznó Szalámival, Zsemlemorzsával és Grillezett Libamájjal

2021.05.11 23:38
Zöldborsó Krémleves Vaddisznó Szalámival, Zsemlemorzsával és Grillezett Libamájjal

Zöldborsó Krémleves Vaddisznó Szalámival, Zsemlemorzsával és Grillezett Libamájjal - Norbert Misley

 

HOZZÁVALÓK

  • 500g zöldborsó
  • 50g vaj
  • 100g hideg vaj
  • 1l csirkeleves
  • 1 póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, cukor, fehér bors
  • 100g vaddisznó szalámi
  • 6 szelet pirított kenyér, héj nélkül
  • 50g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40g libazsír
  • 300-400g libamáj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  • Pároljuk meg a vajon az apróra vágott póréhagymát. Adjuk hozzá a zöldborsót, a sót, egy kevés cukrot és kevés fehérborsot. Folytassuk a fedő alatt párolást, majd adjuk hozzá a csirkelevest. Forró vízzel forrázzuk le a petrezselymet, majd hűtsük le hideg vízben. Amikor a borsó megpuhult, keverjük össze a hideg vajjal és a leforrázott petrezselyemmel.
  • Kis kockákra vágjuk fel a Vaddisznó szalámit, és a libazsírban süssük ki, majd csepegtessük le.
  • Aprítsuk kis kockákra a piritott kenyeret. Egy serpenyőben forgassuk át forró vajban, majd adjuk hozzá a ropogósra sült szalámit és az apróra vágott friss petrezselymet.
  • A libamájat vákuumozzuk le és 55 C-os vízben főzzük 60 percig, majd jeges vízben hűtsük le. Szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forró olajban pirítsuk aranybarnára mindkét oldalát.