RECEPTEK

Szarvas és Vadgomba Ravioli Paradicsom Szósszal

2021.05.11 23:38
Szarvas és Vadgomba Ravioli Paradicsom Szósszal

Szarvas és Vadgomba Ravioli Paradicsom Szósszal– La Hongroise

 

Hozzávalók

A raviolihoz
  • Friss Tojásos Tészta
  • 1 Adag Jó Minőségű, Krémes Ricotta
  • 1 Marék Morzsolt, Szarvas Szalámi
  • 1 Marék Szárított, Áztatott És Felkockázott Vadgomba
  • 1 Tojás
  • 1 Apróra Vágott, Olajban Hirtelen Sült Mogyoróhagyma
  • Házi Készítésű Zsemlemorzsa
  • Finomra Vágott Petrezselyem
  • Őrölt Szerecsendió
  • Só, És Frissen Őrölt Feketebors

 

A szószhoz
  • 150ml Jó Minőségű, Extra Szűz Oliva Olaj
  • 10 Gerezd Fokhagyma
  • 2db Cseresznyeparadicsom
  • 50g Reszelt Parmezán
  • 1 Evőkanál Paradicsom Püré
  • 1 Marék Pirított Fenyőmag
  • Friss Bazsalikom

 

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsük el a szószt egy kisebb wokban vagy közepes serpenyőben. Kb. 1 cm oliva olaj legyen a serpenyő alján. Óvatosan hevítsd fel, és add hozzá a fokhagymagerezdeket. Ne hagyjuk, hogy a fokhagyma elszíneződjön.
  2. Amikor a fokhagyma már majdnem megfőtt és megpuhult, adjuk hozzá a cseresznyeparadicsomot és a paradicsompürét.
  3. Amikor a paradicsom megpuhult, de még mindig egyben van, adjuk hozzá a parmezánt, fenyőmagot és a friss bazsalikomot. Keverjük meg jól, és tartsuk melegen.
  4. A raviolihoz keverjük össze a hozzávalókat, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni néhány órára. A raviolit mindenki a saját, jól bevált módszere alapján készítse el, az elkészült darabokat takarjuk le konyharuhával, hogy megóvjuk a kiszáradástól.
  5. Egy nagy lábas sós, forró vízben főzzük ki a raviolit.
  6. Rétegenként kenjük be a raviolit a paradicsomszósszal, így biztosítsuk, hogy a szósz mindenhova jut.
  7. Szórjuk meg parmezánnal, fenyőmaggal és friss bazsalikommal, tálaljuk salátával.