szarvas bresaola vaddisznó szalámi

A

Venison Gusto

A tradíciók és a minőségi termékek nagykövete. 2014-óta építjük vállalkozásunkat. Jelenleg 150 partnert szolgálunk ki termékeinkkel, itthon és a határokon túl is.

Hiszünk a régi idők hagyományaiban, ezért gourmet-füstölt termékeink mindegyike a legkiválóbb magyar szarvas, őz, vaddisznó, szürkemarha és vízibivaly hús felhasználásával készül, tradicionális magyar receptek alapján, az ízek pedig önmagukért beszélnek! Úgy gondoljuk, hogy a mai technológia, a tradicionális magyar receptek, valamint a legkiválóbb minőség kombinációja különlegességeink kulcsa.

Venison Gusto csapata csak és kizárólag a legjobb válogatott húsokat használja fel. A hús egytől-egyig bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező alapanyag, a végeredmény pedig vegyszerektől mentes, laktózmentes, gluténmentes, igazán egyedi és fantasztikus ízű kézműves termék család.

Egyedülálló füstölt készítményeink változatosan használhatók, például gourmet ételek alapanyagaként, alkotórészeként, vagy egyszerűen egy pohár bor mellé hidegtálként. Ez is reprezentálja a Venison Gusto széles választékát, valamint, hogy a felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Gondosan, egyedi csomagolásban egész Európán belül elérhetőek vagyunk, termékeink tökéletesen illenek exclusive superjachtok, éttermek, szállodák, gormet boltok és minden ínyenc asztalára.

Rendkívüli íz-élményt nyújt bármely bresaolánk, szalámink, jó étvágyat kívánunk!

Köszönjük!

Üdvözlettel:

Ivánácz Gábor

PARTNEREINK

Középpontban a

VENISON GUSTO

Hiszünk a régi idők hagyományaiban, ezért gourmet-füstölt termékeink mindegyike a legkiválóbb magyar szarvas, őz, vaddisznó, szürkemarha és vízibivaly hús felhasználásával készül, tradicionális magyar receptek alapján.

A tradíció önmagáért beszél, a szarvas, őz- és vaddisznó vadászat a legősibb, és leghagyományosabb állat-fogyasztási mód. A szarvast méltón nevezik Európa-szerte a vadak királyának, a vaddisznó pedig a disznófélék közül az egyetlen, amelyik az európai erdőkben él.

A szarvas, őz és a vaddisznó mellett a vízibivaly és a magyar szürkemarha is a legősibb magyar állatfajok közé sorolható.

A húsok különleges ízét a nemzeti parkjainkban fellelhető természetes füvek és virágok adják.

A szürkemarha a 9. században a Honfoglaló őseinkkel érkezett Magyarországra. Napjainkban az állományok génbankokként szolgálnak, mivel minden kétséget kizáró a betegségekkel szembeni ellenállóképességük. Az is nagyon érdekes, hogy a vízibivaly még 100 évvel ezelőtt is fellelhető volt a tanyai gazdaságokban. Valójában Somogy és Zala megyékben ma még találhatók olyan bivalyok, melyek ősei az 1600-as évek környékéről származnak, de már II. Béla király 1138-as dömösi prépostsági adománylevelében megemlítik.

Mi a Venison Gustonál igazán odafigyelünk, és csak a legkiválóbb minőségű húst használjuk fel. Tudjuk, hogy a vadak egészsége, és a termékeink minősége közvetlenül kapcsolódik az állatok élőhelyéhez, környezetéhez. A vadállatok takarmánya változatos, fű, levelek, cserjék, bogyós gyümölcsök és egyéb növények képezik étrendjük alapját.

A szarvasok, őzek és a vaddisznók szabadon a vadonban-, vízibivalyok és a szürke marhák a nemzeti parkok területén rideg állattartásban élnek, ami azt jelenti, hogy csak természetes táplálékon nőnek fel és nem kapnak mesterségesen előállított takarmányt, nincsenek kitéve antibiotikum valamint hormon kúráknak. Élőhelyükön kóborolnak, legelnek, étrendjük kiegyensúlyozott, nem esznek szintetikus táplálékot, a szabadban friss levegőn élnek. Az erdő biztosítja számukra a gyógynövényeket, tápláló natív fűveket, ami azt jelenti, hogy a vadhúsok minősége valójában a bio minősítés felett áll. A magyarországi klimatikus körülmények igazán kedvezőek a vadállatok számára, ezért a magyar vadhús egész Európában elismert minőségnek örvend. A vadon élő szarvas és vaddisznó húsa mindig a legjobb választás, mert koleszterinben alacsonyabb, fehérjében dúsabb, mint más típusú vörös húsok.

Minden válogatott hús mikrobiológiai vizsgálatokkal ellenőrzött. Az állatok az elejtést, majd begyűjtést követően hőmérséklet szabályzás mellett kerülnek a vadfeldolgozóba, ahol steril körülmények között a legapróbb részletekig odafigyelve, az adatokat megőrizve előkészítik, válogatják, majd csomagolják a számunkra hasznosítható prémium nyersanyagot.

A már tanúsítvánnyal rendelkező/ellenőrzött alapanyagot az Állategészségügy és a NÉBIH előírásait betartva 3-4°C-on szállítjuk a feldolgozás helyszínére ahol a magasan képzett henteseink és szakembereink a legjobb íz-élmény biztosítása érdekében termékeinket tradicionális recepteket követve feldolgozzák és a füstölés után szakszerűen és gondosan érlelik a páratartalom és hőmérséklet szabályozott kamrákban. A prémium füstölt szalámik és bresaolák titka az elkészítés módjában rejlik - füstöléshez válogatott bükkfát használunk, mely természetesen tartósítja a húst, és csodálatos ízének alapját adja.

Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy minőségi prémium termékeink egytől-egyig laktózmentes, gluténmentes, igazán egyedi és fantasztikus ízű kézműves termékek.

Egyedülálló füstölt készítményeink változatosan használhatók, például gourmet receptekben, szószokhoz, főételekben, sültekhez, tésztafélékhez vagy desszertek alapanyagaként, de tökéletes párosítás tenger gyümölcseivel, és kiválóan illenek halételekhez is. Felszolgálhatók előételként, mint például kis vendégváró falatkák, saláták összetevőjeként, vagy egyszerűen egy pohár bor mellé hidegtálként. Ez is reprezentálja a Venison Gusto széles választékát, valamint, hogy a felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Akár exkluzív egyedi gravírozott fa dobozokban is egész Európán belül elérhetőek vagyunk, termékeink tökéletesen illenek exclusive superjachtok, éttermek, szállodák, gormet boltok és minden ínyenc asztalára.

Rendkívüli íz-élményt nyújt bármely bresaolánk, szalámink, jó étvágyat kívánunk!

Köszönjük!

Üdvözlettel:

Ivánácz Gábor

VISSZA A TETEJÉRE