KIK VAGYUNK?

Ismerjük és tiszteljük a régi idők hagyományait, ezért gourmet, bükkfán füstölt termékeink mindegyike a legkiválóbb magyar szarvas, őz, vaddisznó, szürkemarha és vízibivaly hús felhasználásával készül, tradicionális hazai receptek alapján. A szarvas-, őz- és vaddisznó vadászata a legősibb, és leghagyományosabb módja a vadhús felhasználásának. A szarvast méltán nevezik Európa-szerte a vadak királyának, a vaddisznó pedig a disznófélék közül az egyetlen, amelyik az európai erdőkben él. A szarvas, őz és a vaddisznó mellett a vízibivaly és a magyar szürkemarha is a legősibb magyar állatfajok közé sorolható.

A húsok különleges ízét többek között a nemzeti parkjainkban fellelhető természetes füvek és virágok adják amelyeket az állatok fogyasztanak. A szürkemarha elődje vélhetően a 9. században honfoglaló őseinkkel érkezett Magyarországra. Napjainkban az állományok génbankokként is szolgálnak, már csak azért is, mert egyedülállóan jó a betegségekkel szembeni ellenállóképességük. Ma már kevésbé közismert, hogy a vízibivaly még 100 évvel ezelőtt is fellelhető volt a tanyai gazdaságokban. Valójában Somogy és Zala megyékben ma is találhatók olyan bivalyok, melyek ősei valószínüleg az 1600-as évek környékéről származnak, de a bivalyokat már II. Béla király 1138-as dömösi prépostsági adománylevelében megemlítik.
Mi a Venison Gustonál 100%-ig odafigyelünk, és csak a legkiválóbb minőségű húst használjuk fel. Tudjuk, hogy a vadak egészsége, és a termékeink minősége közvetlenül kapcsolódik az állatok élőhelyéhez, környezetéhez és étrendjéhez. A vadállatok takarmánya változatos, fű, levelek, cserjék, bogyós gyümölcsök és egyéb növények, gyógynövények képezik étrendjük alapját.
A szarvasok, őzek és a vaddisznók szabadon a vadonban, a vízibivalyok és a szürke marhák a nemzeti parkok területén rideg állattartásban élnek, ami azt jelenti, hogy csak természetes táplálékon nőnek fel és nem kapnak mesterségesen előállított takarmányt, nincsenek kitéve antibiotikum-, valamint hormonkúráknak. Élőhelyükön természetüknek megfelelően kóborolnak, legelnek, étrendjük az általuk választott, legegészségesebb, kiegyensúlyozott, nem esznek szintetikus táplálékot, a szabadban friss levegőn élnek. Az erdő biztosítja számukra a gyógynövényeket, tápláló natív fűveket, aminek következtében a vadhúsok minősége a bio minősítés felett áll. A magyarországi klimatikus körülmények kiemelkedően kedvezőek a vadonélő állatok számára egész évben, a magyar vadhús egész Európában többek között ezért örvend osztatlan elismerésnek. A szarvas, őz és vaddisznó húsa azért is a legjobb választás, mert koleszterinben alacsonyabb, fehérjében dúsabb, mint más vörös húsok.
Minden válogatott hús mikrobiológiai vizsgálatokkal hatóságilag ellenőrzött. Az állatok az elejtést, majd begyűjtést követően hőmérséklet szabályzás mellett kerülnek a vadfeldolgozóba, ahol steril körülmények között a legapróbb részletekig odafigyelve, az adatokat rögzítve előkészítik, válogatják, majd csomagolják a számunkra hasznosítható prémium nyersanyagot.
A már tanúsítvánnyal rendelkező/ellenőrzött alapanyagot az Állategészségügy és a NÉBIH előírásait betartva, 0-4°C-on szállítjuk a feldolgozás helyszínére, ahol a magasan képzett henteseink és szakembereink a legjobb íz-élmény biztosítása érdekében termékeinket tradicionális recepteket követve feldolgozzák és a füstölés után szakszerűen és gondosan érlelik a páratartalom és hőmérséklet szabályozott kamrákban.  A prémium füstölt szalámik, kolbászok és bresaolák titka az egyedi receptekben és az elkészítés módjában rejlik: a füstöléshez válogatott bükkfát használunk, amely természetes módon tartósítja a húst, és csodálatos ízének alapját adja a fűszerek mellett.
Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy minőségi prémium termékeink egytől-egyig teljesen laktóz-, glutén- és felesleges adalékanyagmentes, egyedi és fantasztikus ízű kézműves termékek.
Egyedülálló füstölt készítményeink változatosan használhatók a mindennapok étkezéseiben, de emellett gourmet receptekben, szószokhoz, főételekben, sültekhez, tésztafélékhez vagy desszertek alapanyagaként is ajánljuk, továbbá tökéletes párosítást alkotnak tenger gyümölcseivel, és kiválóan illenek halételekhez is. Felszolgálhatók előételként, vendégváró falatkák, saláták összetevőjeként, vagy egyszerűen egy pohár bor mellé hidegtálként. Ez is reprezentálja a Venison Gusto széles választékát, valamint, hogy a felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.
Exkluzív, egyedi gravírozott fadobozokban is elérhetőek termékeink egész Európában. Tökéletesen illenek superjachtok, éttermek, szállodák, gourmet boltok, rendezvények és minden ínyenc asztalára, de reprezentatív ajándékként is tökéletes választás ünnepekre, születésnapra, névnapra, céges rendezvényekre.
Rendkívüli íz-élményt nyújt bármely bresaolánk, szalámink és kolbászunk, jó étvágyat kívánunk!

Köszönettel! - Ivánácz Gábor
Ügyvezető