Szarvas Bresaola

Cikkszám: BRESA
Szarvas Bresaola

Szarvas Bresaola

Cikkszám: BRESA
Raktáron
155:
db
195:
db
210:
db
255:
db
280:
db

A vadon élő szarvasok húsában gyakorlatilag nincsen zsír. Az alacsony zsírtartalom a szarvasok aktív életmódjából és természetes, számukra legmegfelelőbb összetételű táplálkozásukból fakad. Az így élő szarvasok húsa nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, ezért csökkenti a koleszterinszintet.


Az elejtett szarvasok hátsó combjából a legértékesebb részt, a felsálat borókabogyóval, babérlevéllel és fehérborssal fűszerezett, sós pácban egy hétig pihentetjük, majd a válogatott bükkfa füstjétől kap egy meghatározó, de nem tolakodó, komplex ízt. Ezt követi a 6-8 hetes érlelés, amitől az íze egyedülállóan összetett, rendkívül izgalmas és összetéveszthetetlen. Az egész combbal ellentétben, nem a csont, hanem a színhús zamata a meghatározó. Magyarországon ilyen minőségben hasonló terméket senki nem készít.


Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.

Súly (g):