szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Zöldborsó Krémleves, Vaddisznó Szalámival, Zsemlemorzsával, és Grillezett Libamájjal

Zöldborsó Krémleves, Vaddisznó Szalámival, Zsemlemorzsával, és Grillezett Libamájjal- Norbert Misley

Zöldborsó Krémleves, Vaddisznó Szalámival, Zsemlemorzsával, és Grillezett Libamájjal

HOZZÁVALÓK

  • 500g zöldborsó
  • 50g vaj
  • 100g hideg vaj
  • 1l csirkeleves
  • 1 póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só, cukor, fehér bors
  • 100g Vaddisznó Szalámi
  • 6 szelet pirított kenyér, héj nélkül
  • 50g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40g libazsír
  • 300-400g libamáj
  • Só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Pároljuk meg a vajon az apróra vágott póréhagymát. Adjuk hozzá a zöldborsót, a sót, egy kevés cukrot és kevés fehérborsot. Folytassuk a fedő alatt párolást, majd adjuk hozzá a csirkelevest. Forró vízzel forrázzuk le a petrezselymet, majd hűtsük le hideg vízben. Amikor a borsó megpuhult, keverjük össze a hideg vajjal és a leforrázott petrezselyemmel.
  2. Kis kockákra vágjuk fel a Vaddisznó Szalámit, és a libazsírban süssük ki, majd csepegtessük le.
  3. 55 C-os vízben főzzük a libamájat 60 percig, majd jeges vízben hűtsük le. Szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forró olajban pirítsuk aranybarnára mindkét oldalát.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE