szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Vaddisznó bresaolába tekert füstölt fekete tigris rák farok

Vaddisznó bresaolába tekert füstölt fekete tigris rák farok, mártogatóssal - Tóth Márió, Mogyorósi Donát

Vaddisznó bresaolába tekert füstölt fekete tigris rák farok

Hozzávalók

  • 0,5 kg 16/20-as fekete tigrisrák farok 
  • 250g barna cukor 
  • 250g himalája só 
  • 1 citrom 
  • 150g Vaddisznó bresaola 
  • 2-2 ek olívaolaj 
  • Almafa füstölő forgács 

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előkészítjük a garnéla farkakat: eltávolítjuk a páncélját, majd a bélcsatornáját. Jéghideg vízben megmossuk.
  2. A sót, cukrot és a citrom héjat alaposan összekeverjük és belehelyezzük a garnélákat, majd 30 perc után alaposan lemossuk.
  3. 2 evőkanál olívaolaj hozzáadásával vákumzacskóba rendezzük a garnéla farkakat és levákumozzuk.
  4. A vaddisznó bresaolát hajszál vékonyan felszeleteljük.
  5. A leszárított garnélákat 1 órára hideg füstbe (almafa forgács) helyezzük.
  6. Felhevítünk egy serpenyőt, majd a garnélákat egyesével a vaddisznó bresaolába tekerjük és hirtelen megpirítjuk.
  7. Citrusos, kovászos uborkás majonézzel kínáljuk.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE