szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Szarvas és Vadgomba Ravioli Paradicsom Szósszal

Szarvas és Vadgomba Ravioli Paradicsom Szósszal– La Hongroise

Szarvas és Vadgomba Ravioli Paradicsom Szósszal

Hozzávalók

A raviolihoz
  • Friss tojásos tészta
  • 1 adag jó minőségű, krémes ricotta
  • 1 marék morzsolt, Szarvas Szalámi
  • 1 marék szárított, áztatott és felkockázott vadgomba
  • 1 tojás
  • 1 apróra vágott, olajban hirtelen sült mogyoróhagyma
  • Házi készítésű zsemlemorzsa
  • Finomra vágott petrezselyem
  • Őrölt szerecsendió
  • Só, és frissen őrölt feketebors

 

A szószhoz
  • 150ml jó minőségű, extra szűz oliva olaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2db cseresznyeparadicsom
  • 50g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 marék pirított fenyőmag
  • Friss bazsalikom

 

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsük el a szószt egy kisebb wokban vagy közepes serpenyőben. Kb. 1 cm oliva olaj legyen a serpenyő alján. Óvatosan hevítsd fel, és add hozzá a fokhagymagerezdeket. Ne hagyjuk, hogy a fokhagyma elszíneződjön.
  2. Amikor a fokhagyma már majdnem megfőtt és megpuhult, adjuk hozzá a cseresznyeparadicsomot és a paradicsompürét.
  3. Amikor a paradicsom megpuhult, de még mindig egyben van, adjuk hozzá a parmezánt, fenyőmagot és a friss bazsalikomot. Keverjük meg jól, és tartsuk melegen.
  4. A raviolihoz keverjük össze a hozzávalókat, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni néhány órára. A raviolit mindenki a saját, jól bevált módszere alapjn kéészítse el, az elkészült darabkat takarjuk le konyharuhával, hogy megóvjuk a kiszáradástól.
  5. Egy nagy lábas sós, forró vízben főzzük ki a raviolit.
  6. Rétegenként kenjük be a raviolit a paradicsomszósszal, így biztosítsuk, hogy a szósz mindenhova jut.
  7. Szórjuk meg parmezánnal, fenyőmaggal és friss bazsalikommal, tálaljuk salátával.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE