szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Pisztráng Filé-Tekercs Mandulával és Vaddisznó Bresaolával

Pisztráng Filé-Tekercs Mandulával és Vaddisznó Bresaolával, Beurre Blanc Mártással, Párolt Spárgával, Fűszerezett Áfonyával - Roman Martsinkevich

Pisztráng Filé-Tekercs Mandulával és Vaddisznó Bresaolával

HOZZÁVALÓK:

  • 4db pisztráng vagy 8db filé
  • 8db Venison Gusto Vaddisznó Bresaola szelet (100g)
  • 1 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 répa
  • 30g apróra vágott pirított mandula
  • Só, bors
  • 1 csokor spárga
  • 100g vaj
  • 100ml tejszín
  • 1 mogyoróhagyma
  • 50ml fehérbor
  • 100g áfonya
  • 50g méz
  • 1 ág rozmaring
  • 10 egész feketebors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Öblítsük le a pisztrángot, vegyük le a hártyákat, vágjuk le a filéket, és távolítsuk el a szálkákat a filékből, amjd tegyük őket a hűtőbe. Mossuk meg a halcsontokat, tegyük forró serpenyőbe, adjunk hozzá apróra vágott hagymát és sárgarépát, petrezselymet, blansírozzuk, majd adjunk hozzá vizet. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra, és 20 percig főzzük, adjuk hozzá a babérlevet, egy kis sót és borsot. Majd paszírozzuk át.
  2. Hámozzuk meg a spárgát, kössük egy csomóba, majd vegyünk egy kis nyeles lábast, öntsünk bele vizet, várjunk, amíg a víz felforr, majd adjunk hozzá sót, majd a spárgát úgy, hogy a felső része ne legyen a vízben. Főzzük 7-8 percig, majd helyezzük jeges vízbe.
  3. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát, majd helyezzük előmelegített serpenyőbe, pirítsuk meg, adjunk hozzá bort, pároljuk meg, majd öntsük a hallevesbe, forraljuk addig, amíg szinte az összes folyadék elfő, majd öntsük hozzá a tejszínt, és újra forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Vágjunk nagyon hideg vajat kockára, és kanalazzuk rá a forró krémet, habverővel folyamatosan kevergetve a mártást. Paszírozzuk át a szószt, majd adjunk hozzá sót, ha szükséges.
  4. Öntsük a mézet kis nyeles lábasba, forraljuk fel, tegyük bele az áfonyát, rozmaringot és az őrölt borsot, folyamatosan kevergetve 15 percig közepes lángon főzzük.
  5. Vágjuk a pisztrángfilét két darabra, adjunk hozzá sót és borsot, szórjuk meg mandulával, tekerjük fel úgy, hogy a bőrös része legyen kívül, és tekerjük bele a vaddisznó sonkába. A henger forma megtartása érdekében a fogpiszkálóval szúrjuk át és rögzítsük a Bresaola szeleteket.
  6. Pirítsuk meg serpenyőben a tekercsek minden oldalát, és amikor már majdnem megsültek, öntsünk 2-3 evőkanál hallevet a serpenyőbe, zárjuk el alatta a gázt, és fedővel fedjük le.
  7. A spárgát tálalás előtt ízlés szerint felmelegíthetjük, helyezzük egy serpenyőbe olíva olajjal, sóval, borssal és egy gerezd fokhagymával.
  8. Helyezzük a pisztráng tekercseket előmelegített tányérra, helyezzük mellé a spárgát, a mártást tálalhatjuk külön is, vagy dekorálhatjuk vele a tányért is.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE