szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Gnocchi Apróra Kockázott Vaddisznó Szalámival, Dióval, Krémes Csalán Mártással

Gnocchi Apróra Kockázott Vaddisznó Szalámival, Dióval, Krémes Csalán Mártással - La Hongroise

Gnocchi Apróra Kockázott Vaddisznó Szalámival, Dióval, Krémes Csalán Mártással

HOZZÁVALÓK

A gnocchihoz
  • 200g liszt
  • 1 tojás
  • 50g vaj
  • 200ml tej
  • 2 közepes, héjában főtt burgonya
  • Ízlés szerint só és bors
  • Őrölt szerecsendió
  • Darabolt dió
  • Vaddisznó Szalámi
A csalán szószhoz:
  • 200g csalán levél vagy spenót
  • 2 mogyoróhagyma
  • 150ml csirkeleves
  • 1 fej fokhagyma
  • 100ml tejföl
  • 1 közepes héjában főtt burgonya
  • Olíva olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A gnocchi elkészítéséhez hámozzuk meg, és egy nagy tálban törjük össze a burgonyát, majd adjuk hozzá a lisztet. Egy kisebb serpenyőben melegítsük fel a tejet, és a vajat, addig, amíg a vaj el nem olvad. Öntsük a burgonyához és a liszthez, és keverjük össze, adjuk hozzá a tojást is. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Hagyjuk állni.
  2. A Vaddisznó Szalámit vágjuk vékony szeletekre, majd kis kockákra, és tegyük a serpenyőbe. Olvasszuk ki belőle a zsírt, és pirítsuk ropogósra a szalámit, szárítsuk fel róla az olajat egy papírtörölközővel.
  3. A diódarabokat és az apró darabokra vágott szalámit tegyük aprítógépbe, amíg a kívánt állagot meg nem kapjuk.
  4. A csalán mártás elkészítéséhez aprítsuk fel a mogyoróhagymát, a fokhagymát majd adjuk hozzá az olíva olajat, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a csalánlevelet, és kevergessük amíg a levelek fonnyadni nem kezdenek, majd öntsük hozzá a csirkelevest. Kb. 10 percig főzzük közepes lángon. Ne forraljuk fel, vagy főzzük sokáig, különben bebarnulnak a levelek, és elvesztik világos zöld színüket. Amikor elkészült, öntsük mixerbe, és keverjük amíg krémes, csomómentes nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Eközben forraljunk fel egy nagy lábas sós forró vizet a gnocchihoz. Tegyük a gnocchi keveréket egy zacskóba, és vágjunk egy 1.5 cm-es lyukat, és nyomjuk a tésztát a vízbe, úgy, hogy ollóval vágjunk kis darabokat a tésztából. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta, ügyelve arra, hogy ne legyen tele a tésztával a lábas. Majd lyukas szedőkanállal szedjük ki.
  6. Kevés olíva olajon vagy a szalámi -zsiradékban aranyra pirítsuk a gnocchit. Hintsük meg dióval és szalámi morzsákkal.
  7. A tálaláshoz helyezzük a gnocchit egy mély tányérba, öntsük rá a csalán szószt. Szórjuk meg szalámi morzsával és dióval. Díszítsük olajban sült csalán levelekkel.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE