szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Füstölt Szarvas Csokoládé Fondant

Füstölt Szarvas Csokoládé Fondant– Ella Ruxton​ – 4 személyre

Füstölt Szarvas Csokoládé Fondant

HOZZÁVALÓK

  • 50g 70% Kakaó tartalmú, minőségi étcsokoládé
  • 50g sótlan vaj, plusz extra olvasztott vaj
  • 20g darált füstölt, szárított Szarvas Bresaola por
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 60g porcukor
  • 50g szitált finomliszt
  • Vanília jégkrém, törökméz, szarvas sonka szelet a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük fel a sütőt 160 ° C-ra. Dörzsöljünk be vajjal négy, 7,5 cm-es dariol formát (ideális esetben nem tapadó) vagy ramekineket, és tegyük a hűtőbe kb. 10 percig, hogy felvegye a vajat, miközben elkészítjük a fondant keveréket.
  2. Olvasszuk meg a csokoládét és a vajat egy kis tálban, egy forró vízzel teli lábas fölött. Vigyük le a hőfokot, és keverjük simára.
  3. Elektromos kézimixerrel keverjük össze az egész tojást, tojássárgáját és cukrot, amíg össze nem áll, majd kanalazzuk bele a csokoládékeverékbe. Keverjük a masszába, majd adjuk hozzá a lisztet és a finomra darált, szárított Szarvas Bresaolát.
  4. A csokoládé-keveréket egyenletesen osszuk fel a ramekinek között, és süssük 12 percig a sütőben.
  5. Futtassunk végig egy kést az edények szélén, és fordítsa ki a csokoládé fondantokat meleg tányérokra. Rögtön tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal, házi készítésű törökmézzel, és egy szelet füstölt Szarvas Bresaolával.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE