szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Forró Osztriga Jeruzsálemi Articsókával és Szarvas Szalámival

Forró Osztriga Jeruzsálemi Articsóka Krémmel és Venison Gusto Special Edition Szarvas Paprikás Szalámival – Roman Martsinkevich

Forró Osztriga Jeruzsálemi Articsókával és Szarvas Szalámival

HOZZÁVALÓK:

  • 1 tucat osztriga
  • 100g Venison Gusto Special Edition Szarvas Paprikás Szalámi
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 fehér hagyma
  • 500g jeruzsálemi articsóka
  • 1 közepes répa
  • 1 citrom
  • Petrezselyem
  • 50g vaj
  • 100ml tejszín
  • 50ml növényi olaj, ízlés szerint só és bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Hámozzuk meg a jeruzsálemi articsókát, hagymát és a répát, vágjuk őket kis kockákra, az articsókát locsoljuk meg citromlével, és tegyük őket hideg vízbe.
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és tegyük bele a vaj felét, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát és végül tegyük bele az articsókát (az articsókáról előbb öntsük le a vizet). Kevergessük és pároljuk 5 percig, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy a zöldségeket kb. 1 cm-rel lepje el, forraljuk fel, majd tegyük alacsonyabb fokozatra, és adjunk hozzá sót és borsot. Főzzük 15 percig.
  3. Vágjuk fel a mogyoróhagymát és a szalámit 1 mm-es csíkokra. Először pirítsuk üvegesre a hagymát egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a szalámit, pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről.
  4. Nyissuk fel az osztrigát, és öntsük ki a levet belőle, a levet tegyük félre, majd az osztrigáról szedjük le a héját, ezután helyezzük a hűtőszekrénybe.
  5. A levest öntsük turmix gépbe, turmixolás után öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, majd miután felforrt, tegyük takarékra, adjuk hozzá az osztrigák levét, és alaposan keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk.
  6. Közvetlenül tálalás előtt forró olajban süssük ki az osztrigákat – minden oldalát 15 másodpercig. -
  7. Az osztrigákat szedjük ki egy leveses tányérba, öntsük rá a levest, és a tetejére tegyük a pirított Special Edition Szarvas Paprikás Szalámit.

MEGOSZTOM A RECEPTET

VISSZA A TETEJÉRE