szarvas bresaola vaddisznó szalámi

Minőség mindenek felett...



Veres István Chef Úr vezette Babel Budapest célkitűzése a helyi alapanyagok felhasználása nem hagyományos módon, de azokat tisztelve.


Ételeit az erdélyi gyermekkor inspirálja, melynek meghatározó része a széna, csalán  vagy éppen zuzmó, bármilyen meglepő is. Ehhez a természetközeli mentalitáshoz illeszkedik a Vaddisznó Bresaolánk, mely a lestyánt, tintahalat és kovászolt karalábét egészíti ki. Az enyhe bükkfa füstöt kapott Bresaolánk még komplexebbé teszi a karalábé szószt, aminek egyik legfontosabb alapanyaga a smen, ami egy két hónapig kék sajttal fermentált vaj.

Bresaolánk különlegessége abban rejlik, hogy vadonban elejtett vaddisznó húsából készül, így nem tartalmaz antibiotikumot és hormont. Eme tulajdonságával tökéletesen passzol a Babel Budapest filozófiájába.

Aki egy felejthetetlen gasztronómiai élményre vágyik, szeretettel ajánljuk figyelmébe Veres István különleges fogásait!

www.babel-budapest.hu
@veres_isti 

 

 

MEGOSZTOM EZT A CIKKET


VISSZA A TETEJÉRE